Hva er formstøp?

Formstøp levert av Inpo. Foto

Vi setter vår stolthet i å gjøre en optimal formstøp. Nøkkelen ligger i undersøkelsen av den som skal bruke produktet. Dette gjelder uansett om det er støp til sete, ståstativ eller liggende støtte.
 
Vi gjør en komplett vurdering av brukeren i alle plan. Vi krever av oss selv av vi lager støtteputene slik at de passer optimalt til kroppen.
 
For noen brukere skal støpet kun følge kroppens konturer, mens andre brukere trenger korreksjon for å oppnå en bedre posisjon. Vi forsøker alltid å bedre den biomekaniske balansen i kroppen. Sentralbalanse i bekken og overkropp gir mulighet for fri bevegelse av nakke, skuldre, armer og hender. Dette bedrer utgangspunktet for å kunne være aktiv.
 
De tre tilnærmingene
 
Se
Når vi ser på en kropp som trenger et teknisk hjelpemiddel er det viktig å kunne se vedkommende i alle 3 dimensjoner. Alle former orienterer seg i forhold frontal, sagital og transversalplanet. De ulike aksene og rotasjonspunktene er koblet sammen til en biomekanisk enhet.
 
Kjenne
Det er absolutt nødvendig å gjøre en fysisk undersøkelse av kroppen. Dette vil gi svar på bevegelsesutslag, stoppfølelse i ledd, tøybarhet og fleksibilitet i muskulaturen, grad og type spastisitet, hypotoni, latenstid med mer.
 
Lytte
I tillegg til å se og kjenne er det avgjørende å lytte til den som skal bruke utstyret, eller til de som er nære personer rundt han eller henne. De kan forklare eller tolke det som kommer frem på riktig måte. Gjennom å lytte gjør vi bruker og nærpersonene til viktige medspillere og danner grunnlag for en trygg og avslappa situasjon. Sammen får vi en optimal situasjon for å produsere et best mulig produkt.
 
Ulike typer formstøp
Inpo lager formstøp til ulike aktiviteter for både sittende, stående og liggende aktivitet. Materialet som blir brukt er vakuumformet plast eller frest skumgummi, eller en kombinasjon av disse.

Formstøp levert av Inpo. Foto
Fra venstre: Sadelsete i skum, Skum ståskall med saccoputer, Skumsete for liggende stilling.

Formstøp levert av Inpo. Foto
Fra venstre: Vakuumformet plastfeste med 2 polster på Hippocampe vogn, komibisete med vakuumformet plastrygg og polster sammen med frest skumsete.

 
Teknisk utstyr
Etter en komplett og god undersøkelse av kroppen, blir vakuumsekken formet for å gi brukeren den posisjonen vi ønsker. Deretter markeres det i sekken for plassering av nødvendig utstyr, f.eks hoftebelte, støttevester, hodestøtte, festebeslag, skuminnlegg, trykkavlastende puter, gel-innlegg, pottehøl, bolstøtter, m.m. Når dette er gjort 3D skannes sekken.
 
3D skanning har gjort kopiering av støpesekken både rask og nøyaktig. Inpo brukar Artec og Sense skanner.
 
Formstøp levert av Inpo. Foto
Bearbeiding av sekk og skannet fil. Markeringer gjør at kommunikasjonen med produksjonen blir enkel og nøyaktig

Formstøp levert av Inpo. Foto
Formstøp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *